5 stykker værktøj du ikke kan undvære i værkstedet

værksted

værksted

Et værksted er naturligvis fuld af herligt værktøj. Men hvis du skal til at opbygge et nyt værksted er der 3 stykker værktøj, du bestemt ikke kan undvære i værkstedet. Herunder kan du læse hvilket 3 stykker værktøj, der bør være at finde i ethvert værksted.

Boremaskine

Om du skal bygge en ny carport eller sætte en dør i, så har du brug for en boremaskine. Men en boremaskine kommer i mange forskellige slags. Så det er vigtigt, at du finder den boremaskine, der passer dine behov bedst. Først skal du vælge mellem, om du vil have en boremaskine med eller uden ledning. Der er flere fordele og ulemper ved hver type boremaskine.

En trådløs boremaskiner er generelt mere behagelig at arbejde med. Så længe batteriet er opladt, kan du bruge dem næsten overalt uden at skulle bekymre dig om en ledning. Det er naturligvis vigtigt du hele tiden holder øje med, hvornår den trådløse boremaskine skal oplades. På den måde har den traditionelle boremaskine med ledning en fordel, for du ikke skal bekymre dig om batterier og opladning. På denne måde har boreudstyr med den fordel, at du aldrig skal vente på, at batterierne skal oplade, og du kan bruge dem uden tidsbegrænsning. Men når du bruger en trådløs boremaskine, risikerer du ikke at falde over ledningen.

Selv om der findes flere kraftige trådløse boremaskiner på markedet, leverer de ikke så kraftig ydelse som boremaskiner med ledning, der giver bedre drejningsmoment og køretid.

Slibemaskine

En slibemaskine er også uundværlig og helt sikkert et af de tre værktøjer, du skal have i dit værksted. Slibemaskiner kommer i flere forskellige varianter, så det er om at vælge den type der passer bedst til dine behov.

Båndsliber

Hvis du skal slibe store overflader, kommer du ikke udenom en båndsliber. Den kan i den grad tage fat, og det roterende sandpapir får arbejdet gjort. Den er perfekt til det grove arbejde, før andre maskiner finpudser overfladen. Båndsliberen kommer i mange udgaver og prisklasser, og du kan se en test af de bedste båndslibere her.

Deltasliber

En anden type slibemaskine er en en en deltasliber. Denne slibemaskine er ikke så stor og har form som et strygejern. Den udformning gør, at den kan komme ind steder, hvor de større slibemaskiner må give fortabt. Det gør deltasliberen ideel til mindre steder hvor der skal slibes, og den bruges oftest, efter de store slibemaskiner har gjort det grove arbejde.

Vaterpas

Man kommer ikke udenom et vaterpas blandt de tre stykker værktøj, der skal være i værkstedet. Det sørger således for, at alt er i vater. Men i dag fås et vaterpas i flere forskellige udgaver.

Vaterpas med laser. Dette er den aller nyeste udgave af vaterpas og er meget nemt at bruge. Det sender en streg eller prik ud, og de fleste laservaterpas er næsten alle selvnivellerende.

Vaterpas med digitalt display. Med dette vaterpas kan du helt præcis aflæse hældningen på enhver overflade. På den måde kan du f.eks. se om en skråvæg har den rette hældning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.