Beskyt dit barn på farten med en autostol 

Med livet som biker og motorentusiast kender man om nogen til livet på farten og de trafikerede veje. Man er i særdeleshed bevidst om, hvor udsat man er på et køretøj med 2 hjul, og hvilken risiko man løber når man let og elegant bevæger sig mellem de øvrige bilister. En risiko der kan sammenlignes med et mindreårigt barn som sidder som medpassager. 

Trafikken kan være et farligt sted at færdes hvis man ikke husker at være opmærksom og tage vare på sig selv. Sidder man i en bil, kan man på nogle områder siges at være mere beskyttet end en motorcyklist, da mange mængder metal og en airbag beskytter og skaber modstand, hvorimod en motorcyklist i tilfælde af kollision, tager fra med egen krop. Kroppen udsættes derfor for langt flere fatale skader, da den er mere sårbar og knap så modstandsdygtig. En sårbarhed der også gør sig gældende for et mindre barn hvis det ikke sidder placeret i en autostol. 

Derfor er en autostol vigtig 

Et barn der endnu ikke er færdigudviklet har tendens til et lagt mere skrøbeligt skelet og kranie, hvorfor de i tilfælde af et biluheld, vil være udsatte i for mere fatale skader. Det skyldes, at kroppen ikke er i stand til at tage fra, og de vil således blive mødt af en så hård kraft, at deres skrøbelige krop ikke vil kunne yde nok modstand. 

Investerer man i en autostol, sidder barnet fastspændt og vil derved ikke kunne flyve fremad. Yderligere skaber autostolen en støtte i ryggen der hjælper med at skabe modstand, og derved minimerer risikoen for fatale skader. Du kan læse meget mere om autostole inde på autostol.dk, hvor du også kan finde information og guides om nogle af de bedste på markedet.  

Fremadvendt / bagudvendt autostol 

I dag skelner man typisk mellem valget om en fremadvendt eller bagudvendt autostol. Vejer dit barn under 18 kg, anbefales det, at man vælger at investere i en bagudvendt autostol, da denne skaber langt mere støtte i de første år af barnets levealder. Dernæst bør man så vælge en fremadvendt autostol. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.