Er kværnen klar til sommer?

Her på siden er vi ikke overraskende ret vilde med motorcykler, og vi er nærmest lige så glade for at snakke om dem. Vi kan faktisk slet ikke få nok af det, og i denne omgang kigger vi på, hvordan kværnen bliver mest muligt klar til sommeren. Der er både store og små ting, man kan justere på, hvis man skal have den bedste køreoplevelse med varm asfalt under sig.

For selvfølgelig kalder sommeren på masser af fart under sig, vind i håret og en masse fede ture på motorcyklen. For at få den bedst mulige oplevelse er det selvfølgelig vigtigt at have styr på de forskellige reservedele, så man får mest ud af den. Helt basalt kan det eksempelvis betyde, at man skal huske at få skiftet fra vinterdæk, som selvfølgelig egner sig bedst til andre årstider.

Det kan også handle om, at man lige får gennemgået sin kværn på forskellige områder, før man tager ud at fræse på den.

Før ferien

Hvis du er en af dem, som tager på ferie på din motorcykel, har du ifølge os i høj grad fundet dig en fed hobby. For det er nemlig helt vildt fedt at være afsted over længere tid på kværnen, og man kommer slet ikke ud for samme form for irritation, som hvis man kører i bil. Man kan selvfølgelig heller ikke have så mange ting med, som når man tager afsted i bilen, men man kan heldigvis affinde sig og vænne sig til meget.

Tager man på motorcykelferie, er det godt at have tjekket op på de vigtigste ting på forhånd. Først og fremmest er der selvfølgelig nogle tilladelser, man skal have på plads, og man bør også undersøge, om der er nogle steder eller lande, hvor det er problematisk at have kværnen med sig.

Primært handler det dog om, at man sørger for, at sikkerheden er i orden, og det starter selvfølgelig med bremsesikkerheden. Sørg for at have testet dine bremser, og skal du ud at køre rigtig langt, så skal du naturligvis også have skiftet delene for nylig eller vide, at de holder til en masse kilometer.

Det er dog ikke kun bremserne, som er vigtige at holde øje med. Der er også andre reservedele, som pludselig kan slå ud og dermed give problemer, og som man selvfølgelig skal have holdt ved lige. Det kan være styretøjet, som skal tjekkes efter, og det kan være, at kværnen også skal have noget olie frem mod en lang ferie med mange kilometer.

Hav hjælpen i lommen

Selvom man sørger for at forberede sig en masse til sommeren, så kan der altid ske uforudsete ting, og man kan blive ramt af uheld, man ikke engang selv er skyld i. Derfor er det et godt råd, at man sørger for at have hjælpen i nærheden, hvis man får brug for den. Det kan eksempelvis være et abonnement med vejhjælp eller lignende, som altid står klar til at hjælpe, hvis skaden sker. Den slags fås over hele verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.