Forsikring og vinterkørsel med motorcykelkørsel

Som motorcyklist er det vigtigt at være godt forsikret. For hvis ulykken uheldigvis skulle være ude, kan det blive rigtigt dyrt at betale reparation af motorcykel og eventuelle erstatninger på andre og andres ejendele af egen lomme. Læs om både ansvarsforsikring og kaskoforsikring – samt om, hvad du skal gøre, hvis du gerne vil have forsikret din motorcykel i vinterhalvåret.

 

Motorcykler er utroligt populære på de danske veje. Og det er der en grund til. På en motorcykel er du nemlig sikret fart over feltet, frisk luft og sjov transport fra a til b.

Præcis som med en bil er det vigtigt, at din motorcykel er godt forsikret. En manglende forsikring kan nemlig blive en både dyr og ubehagelig oplevelse. Hvis du er indblandet i en skade, der vurderes som værende din skyld, står du nemlig med det fulde erstatningskrav – uanset om du er forsikret eller ej.

Nedenfor gennemgår vi ansvarsforsikring, kaskoforsikring og hvad du skal gøre, hvis du gerne vil bruge din motorcykel året rundt.

Ansvarsforsikring – lovpligtig

En ansvarsforsikring er – ligesom med en bil – lovpligtig. Det betyder, at du ikke har noget valgt om, hvorvidt du vil tegne en ansvarsforsikring. Og det er meget godt. For en ansvarsforsikring dækker omkostninger, hvis du kommer til at skade andre i forbindelse med kørsel på motorcykel. Den dækker altså skader på andre og andres ejendele. Og det kan være rigtigt mange penge. For tænk, hvis du lavede en skade på en bil eller et menneske! Her ville du kunne gældsætte dig resten af dit liv, hvis du ikke havde en ansvarsforsikring.

Der er ikke så stor forskel på ansvarsforsikringers dækning, hvis man sammenligner forskellige forsikringsselskaber. Du kan derfor med fordel tegne en ansvarsforsikring hos det forsikringsselskab med den billigste af slagsen.

 

Kaskoforsikring – frivilligt

En kaskoforsikring dækker – modsat en ansvarsforsikring – omkostninger til reparation af skader på eller tyveri af din motorcykel. En kaskoforsikring er frivillig, men kan godt betale sig at tegne, hvis du har en dyr motorcykel. Hvis din motorcykel omvendt er meget billig, skal du overveje, om det er værd at investere i en kaskoforsikring. Især hvis du er ung kan en kaskoforsikring nemlig blive rigtig dyr. Hos nogle forsikringsselskaber defineres man som ung, indtil man er fyldt 35 år.

Når du kigger på kaskoforsikringer, er det meget vigtigt, at du undersøger hvor høj selvrisikoen er. Selvrisikoen er det beløb, du selv skal betale, hvis du kommer ud for en skade, der kræver forsikringsdækning. Dette beløb varierer meget fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvorfor det er en god idé at sammenligne forsikringsselskaberne på denne faktor.

Vinterkørsel

Den officielle motorcykelsæson varer fra starten af marts til og med slutningen af november. Det betyder, at der i de fleste tilfælde ikke er nogen forsikringsdækning, hvis der skulle ske skader i december, januar og februar. Hvis du er en af dem, der gerne vil køre i disse måneder, kan du supplere din motorcykelforsikring med kørsel i vinterhalvåret. Det kan gøres hos de fleste forsikringsselskaber. Se eksempelvis Tjenestemændenes Forsikring, GF Forsikring og if.

Læs mere om forsikring af motorcykler i artiklen: MC Forsikring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.