Gør din motorcykel efterårsklar

MC-sæsonen i Danmark starter den 1. marts og slutter den 30. november. Inden din motorcykel bliver stillet i garagen eller på anden måde bliver gemt væk for vinteren, er det en god ide at gøre den efterårsklar. Du skal egentlig gøre den forårsklar – men du skal gøre det i efteråret, hvorfor man altså kan sige, at du skal gøre din motorcykel efterårsklar. Mange synes, det kan virke unødigt at klargøre motorcyklen til foråret allerede inden, den stilles væk for vinteren. Det er dog en rigtig god ide, hvis du vil have, at din motorcykel skal holde så lang tid som muligt – og hvem vil ikke det? Herunder får du nogle gode råd til, hvordan du gør din motorcykel klar til efteråret og vinteren, så du igen kan komme ud og køre på landevejene, når foråret rammer. Du kan læse meget mere generelt om motorcykler hos http://mc-e.dk.

Skift olie og oliefilter

Inden du kører din motorcykel væk for vinteren, er det vigtigt, at du sørger for at skifte olie og oliefilteret. Hvis du ikke skifter dette, er der en risiko for, at der kommer kondens i motoren. Der kan altså komme vand i motoren, hvilket naturligvis kan give rust, hvis du ikke skifter olien og oliefilteret på motorcyklen. Se mere her, hvor du både kan købe olie og oliefilter, så du kan udskifte begge dele i efteråret.

Beskyt dine dæk

I løbet af sæsonen skal du sørge for at holde øje med dine dæk. Du skal kontrollere dæktrykket of dækmønstret med jævne mellemrum. Hvis bare én af de to ting ikke er i orden, kan det have fatale sikkerhedsmæssige konsekvenser. Hvis du vil beskytte dine dæk vinteren over, er det en rigtig god ide at flytte motorcyklen en gang i mellem, så dækket ikke belastes på det samme sted hele tiden. Således sikrer du, at dækket ikke trykkes fladt på en af siderne.

Stram og smør

Du skal sørge for at stramme kæden på motorcyklen, hvis den har kædetræk. Kæden skal have en frigang på 2,5 cm. Derudover skal du sørge for at smøre kæden – og den skal altid smøres indefra. Hvis du ikke smører kæden indefra, vil olien ikke blive slynget ud i kædeleddene, som den vil, hvis du altså smører den indefra. Det er dog ikke kun kæden, der skal smøres. Du skal smøre alle de bevægelige dele, der er på din motorcykel. Således undgår du, at de ikke irrer til, hvis de bliver ramt af vand og salt, som altså hyppigt sker i vinterhalvåret. Hvis din motorcykel skal holde udenfor, er det vigtigt, at du smører alle metaldelene i WD40-olie, da de ellers med stor sandsynlighed vil irre.

Hold den tør

Hvis du vil holde din motorcykel i god stand, skal du sørge for, at den står et tørt – og gerne varmt – sted uden fugt vinteren over. Du kan altså med fordel rydde op i garagen og finde plads til den der. Hvis du kun har mulighed for at stille motorcyklen udenfor, er det vigtigt, at du dækker den til med et dækken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.