Gør motorcyklen sommerklar med 3 nemme steps

Kalenderen siger nu officielt forår, og efter forår kommer sommeren – det er med andre ord snart vejr til flere udendørsaktiviteter. De længere og lysere dage samt de stigende temperaturer lokker nemlig blandt andet motorcyklisterne på vejene, og nu hvor kværnen har stået inden for i de sidste mange måneder, er der ofte nogle ting, der skal tjekkes efter og eventuelt repareres, før den atter er køreklar. I denne artikel får du derfor vores bud på tre ting, der får din motorcykel i sommerform, så du er klar til at drøne de danske veje tynde, når årstiden igen tillader det.

Det mest essentielle på din motorcykel

Efter en hel sæson sidste år er det muligvis på tide at anskaffe nye dæk til kværnen. Gode kvalitetsdæk sikrer ikke blot en meget bedre køreoplevelse, de højner også sikkerheden på turen gevaldigt. Så hvad end du er en motorcyklist, der elsker at køre cross og derfor skal have et par dæk til crossbanen, eller om du er mere til at køre ude i skov og natur og derfor har brug for et par dæk, der er klar til offroad-terrænets bakker og ujævnheder, så bør du finde nogle af god kvalitet, for det kan nemlig sagtens svare sig.

Vedligeholdelse af alle dele

Et halvt år i garagen eller kælderen sætter som oftest sine spor på alle motorkøretøjer, og dette gælder også motorcyklen. Inden du vil ud at køre igen, bør du derfor sikre dig, at du har tjekket de vigtigste ting på din motorcykel, og at det hele er, som det skal være. Eksempelvis bør du muligvis skifte olie på din motorcykel og smøre kæden og andre bevægelige dele, og hvis du ønsker at kræse ekstra om den (hvilket du formentlig gør, idet du læser denne artikel), så kan du også give den en grundig vask og dertilhørende polering med voks, der kan beskytte en anelse mod vind, vejr og ridser.

Tjek dit udstyr

Det er ikke bare selve motorkøretøjet, der skal være i top, det er også dit udstyr. Det er nemlig udstyret, der kan redde dit liv, hvis du skulle komme ud for en ulykke, og hvis kvaliteten eller standen på dette halter, så gambler du selvsagt med din egen sikkerhed. Tjek derfor, om motorcykelhjelmen er intakt, at din motorcykeldragt ikke er blevet for slidt, og vær sikker på, at dine køresko stadig holder sig fint. På den måde giver du dig selv de bedste forudsætninger for nogle gode, succesfulde ture.

Med dette in mente håber vi, at du er blevet lidt mere klar til den kommende motorcykelsæson, og skulle du have fået ekstra blod på tanden for at komme ud at køre, så husk på, at der i hele Danmark findes arrangementer for motorcykelentusiaster samt længere motorcykelture, alle kan køre med på. Der er med andre ord rig mulighed for at dyrke din passion og møde nye mennesker! Rigtig god køretur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.