Smart bike

7 måneder siden |  0 comments  |  Køretøjer

Inden vi ser os om, er vinteren omme, og foråret er forhåbentlig på vej. Dette betyder også, at din motorcykel er klar til endnu en sæson på vejene. Ligegyldigt om du har brugt din motorcykel på de glatte veje i vinterperioden, eller hvis den blot har stået og samlet støv, så er det en god idé at tjekke den efter for at gøre den forårsklar.

Nedenfor finder du en guide, som indeholder en række tips til, hvordan du kan gøre din motorcykel klar til foråret.

1. Se dine dæk efter


Det er først og fremmest supervigtigt, at du tjekker, at dine dæk er i orden, når du skal gøre din motorcykel klar til en ny sæson. Er dækkene ikke i orden kan det nemlig have stor påvirkning på din sikkerhed i trafikken.

Har din motorcykel stået stille over vinteren, er dækkene sandsynligvis blevet en smule flade og stive i gummiet. Lav derfor en gennemgang af dine dæk og mål deres dæktryk, og husk at sørge for, at dækkenes mønster er minimum 1 millimeter.

Trænger dine dæk til en udskiftning, så kan du finde dine nye dæk hos daekonline.dk.

2. Udskift olie og oliefilter


En af de vigtigste forudsætninger for, at din motorcykel kommer til at køre godt ind i foråret, er, at du har udskiftet både oliefilter og luftfilter. Sørg desuden for at komme ny olie på din motorcykel. Disse ting vil nemlig forårsage, at motorcyklens motor belastes mindst muligt, så du bare kan køre derudaf!

3. Smør og puds din motorcykel


Endnu et tip til at gøre din motorcykel helt klar til at køre ind i foråret er, at du sørger for at pudse og smøre motorcyklens forskellige dele. Når du pudser din motorcykel, så sørg for at komme ind i alle kroge for at fjerne alt skidt og snavs. I samme omgang er det også en god idé, at du tjekker, om der er nogle dele, som trænger til efterspænding eller udskiftning.

For at sikre dig at al manøvrering med din motorcykel fungerer helt optimalt, skal du sørge for at smøre motorcyklens greb, kabler og andre bevægelige dele. Dette er nemlig endnu en vigtig forudsætning for, at din motorcykel bliver helt klar til foråret.

4. Tjek bremseklodser og bremsevæske


Endnu en vigtig forudsætning for at gøre din motorcykel forårsklar, men også for at bringe dig sikkert igennem motorcykelsæsonen er, at dine bremser er i orden. Tjek derfor dine bremseklodser efter og sørg for, at der er nok bremsevæske på din motorcykel.

5. Sørg for, at alle lys og lygter virker


For at forhindre ulykker, er det supervigtigt, at du sørger for at tjekke, at alle lys og lygter på din motorcykel virker optimalt. Gør de ikke det, risikerer du nemlig, at andre bilister på vejene overser dig, og dette kan gå grueligt galt. Det er nemt og hurtigt at tjekke, at alle lygter virker, som de skal. Husk dog også at tjekke blinklys samt stoplys i denne forbindelse.

6. Oplad motorcyklens batteri


En sidste men vigtig forudsætning for, at du kommer godt ind i den nye motorcykel-sæson, er, at batteriet på din motorcykel er fuldt opladet. Gennem vinterperioden vil batteriet ofte blive mere og mere afladet, og derfor er det vigtigt, at du genoplader det, så du ikke ender med ikke at kunne starte din motorcykel. Husk desuden at efterfylde batteriet med vand.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Regler for motorcyklister

Der kører mange motorcykler rundt på de danske veje – og det er forståeligt. En motorcykel er et dejligt køretøj, der hurtigt og sikkert kan transportere dig fra A til B. Motorcyklen fylder ikke meget på vejen, og den kan nemt og elegant overhale bil...

read more
  • (0)

Lad bilen gå og køb den motorcykel, du altid har drømt om

Der er mange danskere, der drømmer om, at investere i en motorcykel. Det er dog langt fra alle, der har råd til dette. Hvis det er noget, du kan genkende, så skal det selvfølgelig gøres klart, at det er en mulighed, at du vælger at sælge din bil, så...

read more
  • (0)

Tre tips til en mere sikker kørsel

Det er ikke ufarligt at køre på motorcykel – det er alle og enhver klar over. Men der er ikke noget, der slår farten og følelsen af vinden, når man suser afsted, og netop derfor er der rigtig mange, der kører motorcykel. Heldigvis er der en række tin...

read more
  • (0)