leasing

1 år siden |  0 comments  |  Alt det andet

Billeasing har aldrig været mere populært og har været støt stigende, de seneste fem år ifølge tal fra Danmark Statistik(DST). I de seneste fem år har især Audi leasing, BMW leasing, og Mercedes Benz leasing været utroligt populært. På trods af den støt stigende udvikling af leasingbiler i Danmark, er der stadig mange der ikke ved hvad leasing indebære og hvilke fordele og ulemper der er ved leasing. Alt dette vil du få et uddybende svar på i denne artikel.

Hvad er leasing?


Hvis man skal give et helt kort svar på hvad leasing er vil det være: Leje af bil i en længere perioden. Når du leaser en bil får du brugsretten over bilen, og leasingselskabet har ejendomsretten over bilen, helt lav praktisk betyder dette, at du som leasingtager får lov til, at benytte bilen i leasingperioden, men at leasingselskabet ejer bilen. En typisk leasingaftale indeholder en ekstraordinær leasingydelse, og derefter månedlige leasingydelser i hele leasingperioden. Nogle leasingselskaber har også leasingaftaler, hvor der ingen ekstraordinær ydelse er inkluderet, hvilke kan resultere i en højere månedlig leasingydelse. Der findes grundlæggende to forskellige former for leasingaftaler i form af operationel leasing og finansiel leasing.

Hvad er operationel leasing og finansiel leasing?


Der er stor forskel på operationel leasing og finansiel leasing, i dette afsnit vil vi komme ind på, hvad de forskellige leasingtyper har af karaktertræk.


Operationel leasing Finansiel leasing
Hvem har ejendomsretten? Leasingselskab Leasingselskab
Hvem har brugsretten? Leasingtager Leasingtager
Hæfter for restværdien? Nej Ja
Hvem betaler service? Leasingselskab Leasingtager
Hvem betaler reparationer? Leasingselskab Leasingtager
Fremvise en køber til bilen, ved endt leasingperiode? Nej Ja


Operationel leasing
er, hvor leasingtager slipper for alle de bekymringer der normalt er i forbindelse med, at have en bil til rådighed. Med operationel leasing skal du dermed ikke betale andet end ekstraordinær ydelse og månedlige leasingydelser, derudover kommer der ikke andre uforudsete udgifter til bilen. Det vil sige alle udgifter til reparation, service, dækskifte osv. er leasingselskabet der skal betale. Når leasingperioden er slut med operationel leasing, skal du blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og derefter kan du frit vælge om du vil købe eller lease en ny bil.

Finansiel leasing er, hvor du bruger et leasingselskab til at finansiere en bil. Det vil sige selvom leasingselskabet har ejendomsretten over bilen, skal du selv betale udgifter til reparation, service, dækskifte osv. Når leasingperioden er slut skal du selv sørge for, at kunne henvise bilen til en tredje part, eller lease den igen. Med finansiel leasing er der mere risiko end ved operationel leasing, men finansiel leasing er også typisk billigere end operationel leasing.

Fordele og ulemper ved leasing af bil


Fordele leasingUlemper leasing
 • Lukrative leasingaftaler

 • Mulighed for hyppigt udskiftning af bil – Operationel leasing

 • 100% budgetsikkerhed - Operationel leasing

 • Ingen udgifter til reparationer, service, dækskifte osv. - Operationel leasing

 • Ingen lån i banken til en bil

 • Typisk lavere engangsydelse med leasing end traditionel banklån
 • Hæfter for restværdien - Finansiel leasing

 • Leasingaftaler der er længere end 4 år, er typisk dyre end at købe bilen selv

 • Du skal kende dit kørselsbehov, da overkørte kilometer kan være dyre

 • Du ejer ikke bilen selv, men lejer den af et leasingselskab.


EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Vind den store jackpot og køb din drømmemotorcykel

Har du altid drømt om, at købe en helt særlig motorcykel, så er du selvfølgelig ikke i tvivl om, at det er noget, der kræver, at du har midlerne til det. Det er desværre ikke alle, der har en indkomst, der tillader dem, at købe netop dén motorcykel,...

read more
 • (0)

4 gode gaveideer til manden der elsker motorcykler

Hvis din mand, kæreste eller bedste ven elsker motorcykler, skal du læse med her. Der er masser af muligheder for at glæde ham med fede adventsgaver. Når du skal vælge de rigtige adventsgaver 2017, kan det godt betale sig at brainstorme lidt. Overvej...

read more
 • (0)

Vilde custom bikes

Og vi troede at vi havde gang i noget godt med vores kværn. Prøv at tjek videoen her og se de vilde customizations folk har lavet:

read more
 • (0)