Regler for motorcyklister

Der kører mange motorcykler rundt på de danske veje – og det er forståeligt. En motorcykel er et dejligt køretøj, der hurtigt og sikkert kan transportere dig fra A til B. Motorcyklen fylder ikke meget på vejen, og den kan nemt og elegant overhale biler på smalle strækninger. Det er dog ikke så nemt og ligetil, som det ser ud, at køre på motorcykel. Der er nogle regler og love, der skal overholdes – disse regler og love er lavet for din og dine medtrafikanters skyld. Derfor er det også alpha og omega, at disse overholdes. Hvis de ikke overholdes, er motorcyklen langt fra et sikkert transportmiddel. Herunder får du en hurtig og gennemskuelig gennemgang af diverse regler, så du kan køre så sikkert som muligt. Derudover får du også information om nogle af de bødetakster, der gælder, hvis du ikke overholder reglerne.

Brug de rigtige dæk

Det er utrolig vigtigt, at du sørger for at bruge de rigtige dæk på din motorcykel. Det er dækkene, der sørger for, at du kører på vejen. Det er også dækkene, der sørger for, at du bliver på vejen – at du har et ordentligt vejgreb. En motorcykel er et forholdsvist let køretøj, og derfor kan den også lettere skride i et sving, end en bil kan – og især, hvis motorcyklen ikke har de rigtige dæk monteret. Sørg for at størrelsen passer, og at dine dæks mønster ikke er slidt ned, samt at trykket er, som det skal være. Du kan klikke her, hvis du mangler dæk til din motorcykel – de skal jo altså fornyes en gang i mellem for at holde sikkerheden i top.

Hjelmen skal spændes

Igen kommer en regel, der har stor betydning for din egen sikkerhed. Når man kører motorcykel, skal man bruge hjelm. Hjelmen skal sidde på hovedet, og den skal være spændt. Det er altså ikke nok bare at have hjelmen på – den skal spændes. Bødetaksten for at køre helt uden hjelm, er den samme som for at køre med en hjelm, der ikke er spændt. Bødetaksten er på 1.500 kroner. Det kan altså betale sig at spænde hjelmen – både for din økonomis og din sikkerheds skyld.

Pas på børnene

Det er selvfølgelig rigtig vigtigt, at du passer på dig selv, når du kører motorcykel. Det er også rigtig vigtigt, at du passer på de andre trafikanter på vejene. Udover det skal du være ekstra opmærksom på børnene; der er nemlig særlige regler for motorcykler, når det gælder transport af børn. Du må ikke transportere børn på motorcyklen, hvis børnene er under 5 år gamle. Hvis du gør det, koster det dig 2.000 kroner. Derudover får du et klip i kørekortet. Du må gerne transportere børn, der er over 5 år gamle på din motorcykel. Du skal dog sørge for at have noget særligt udstyr, hvis barnet er under 135 cm høj. Hvis du ikke har det særlige udstyr, koster det dig ligeledes 2.000 kroner og et klip i kørekortet.

Der er mange regler for motorcyklister, og dette var blot nogle få. På denne side kan du læse meget mere herom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.