Sådan sørger du for at få din motorcykel brugt

Har du en motorcykel, som du elsker, men som du måske alligevel har svært ved at få brugt? Synes du ofte, du ender med at tage bilen, selvom du egentlig hellere ville sidde på din kværn? Så læs med her, hvor du får nogle tips til, hvordan du sørger for at få din motorcykel brugt.

Invester i godt udstyr

Det giver sig selv: Det er sjovere at køre på motorcykel, hvis du har lækkert udstyr, og så er der altså langt større chance for at komme afsted. Derfor kan du med fordel bruge nogle penge på at købe eksempelvis godt motorcykeltøj, som vil give dig endnu mere lyst til at komme op på den tohjulede. Tøjet er uhyre vigtigt, når man kører motorcykel, hvor man ellers ikke har nogen beskyttelse, og selvom det godt kan være lidt en dyr fornøjelse, er det altså en fornuftig investering at købe noget ordentligt. Derudover skal du naturligvis have en god hjelm, og hvis du bruger nogle penge på dit udstyr, så du føler dig helt igennem god tilpas, når du drøner afsted, vil du helt sikkert oftere få brugt motorcyklen. Det er altså alligevel billigere end at have en motorcykel til at stå, som ikke bliver brugt til noget.

Gennemgå din motorcykel før sæsonen starter

Motorcykelkørsel er meget sæsonpræget, og især i Danmark er det relativt sjældent, der er mulighed for at komme afsted. Derfor skal man udnytte hele sæsonen, når den er her, hvilket betyder, at din motorcykel gerne skal gennemgås, inden det gode vejr kommer. Når foråret nærmer sig, er det derfor en god idé at tjekke, at alting fungerer upåklageligt. Det vil sige, at dine bremser for eksempel skal tjekkes, og at du derudover skal sikre dig, at dine dæk kan klare endnu en sæson på vejen. Der må ikke være tydelige tegn på ældning, og derudover må de naturligvis ikke være meget slidte. Dette kan du tjekke på slidindikatoren, som du finder i dækmønsteret – akkurat ligesom på en bil. Er dine dæk slidte eller ældede, er det på tide, at du skifter til nye, så du kan være godt kørende henover sommeren. Har du styr på alt dette, inden sæsonen starter, er det meget nemmere at komme afsted, når først det gode vejr er over os.

Planlæg ture med andre

Ud over at alt det praktiske skal være på plads, er det også en fordel at planlægge ture med andre motorcykelentusiaster for på den måde at være sikker på, at du kommer ud at køre. Det kan for eksempel være, du har en god ven eller kollega, som også kører motorcykel, og så er der altså god mening i at planlægge nogle fælles udflugter. Det kan være lange ture til udlandet, eller det kan være smutture til andre steder i Danmark. Det vigtigste er, at du har en aftale, så du er ”nødt” til at komme afsted. I en travl hverdag og i ferier, som også hurtigt bliver booket op, er det nemlig væsentligt nemmere at få taget sig tid til motorcyklen, hvis ikke du er helt alene om det. Desuden er det sjovt at have nogen at dele oplevelserne med, så det har mange fordele at planlægge motorcykelture med andre glade motorcykelentusiaster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.