6 måneder siden |  0 comments  |  Køretøjer

Det er ikke ufarligt at køre på motorcykel – det er alle og enhver klar over. Men der er ikke noget, der slår farten og følelsen af vinden, når man suser afsted, og netop derfor er der rigtig mange, der kører motorcykel. Heldigvis er der en række ting, som man kan gøre for at få sig en mere sikker kørsel. Der findes utallige måder at blive mere sikker på, og her i denne artikel finder du tre af dem.

Gode dæk


Sørg for, at din motorcykel er i besiddelse af et par gode dæk. Så længe den er det, er du allerede et skridt tættere på en mere sikker kørsel.

Når du kører på din motorcykel, giver det god mening, at dine dæk med tiden bliver slidte, og når de bliver det, skal de udskiftes. Når du skifter dine dæk af den ene eller den anden grund, er det vigtigt, at du sikrer dig, at det er dæk, der passer til din motorcykel og dine behov. Først og fremmest skal du være sikker på, at de har en størrelse, der passer. Dernæst skal de have en hastighedskode, der matcher med din motorcykel. For det tredje skal det være dæk, der passer til årstiden, og som det sidste skal du vælge et par dæk, der er i besiddelse af de egenskaber, som du vægter højt. Det kan blandt andet være et ønske om, at dækkene er brændstoføkonomiske.

Hvis blot du sørger for, at dine dæk opfylder disse forskellige krav, er du allerede mere sikker.

En ordentlig hjelm


Når du kører på motorcykel, er det yderst vigtigt, at du er i besiddelse af en hjelm og også bruger den, når du kører på vejene. Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvilken hjelm du vælger at købe. Når du skal ud og købe hjelm, gælder det om at finde den, der er sikrest. Hvis ikke du ved, hvad du skal kigge efter, er det en rigtig god ide at spørge ekspedienterne til råds eller andre folk med erfaring indenfor hjelme. Den hjelm, du vælger, skal altid være sikkerhedsgodkendt, hvilket betyder, at den opfylder en række krav.

Det er dødsensfarligt at køre uden hjelm på motorcykel – særligt fordi du kan køre utrolig stærkt på sådan en. Hvis det går galt i så høj en hastighed, og du ikke har hjelm på, kan du næsten være sikker på, at det går grueligt galt og i værste tilfælde fører til dødsfald. Sørg derfor for altid at have hjelm på, når du kører.

Dæk kroppen til


Som nævnt går det ofte stærkt på en motorcykel, og derfor er det også lidt af et slag, du får, hvis du skulle styrte. Af den grund er det en rigtig god ide, at du altid sørger for at dække din krop til, når du kører. På den måde er din krop ikke lige så udsat, og der er mindre risiko for, at du får hul på huden mv. Lad være med at køre i shorts og T-shirt. Det er dejligt i øjeblikket, men langtfra behageligt hvis uheldet skulle være ude.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Guide: Sådan gør du din motorcykel forårsklar

Inden vi ser os om, er vinteren omme, og foråret er forhåbentlig på vej. Dette betyder også, at din motorcykel er klar til endnu en sæson på vejene. Ligegyldigt om du har brugt din motorcykel på de glatte veje i vinterperioden, eller hvis den blot ha...

read more
  • (0)

Gør motorcyklen sommerklar med 3 nemme steps

Kalenderen siger nu officielt forår, og efter forår kommer sommeren - det er med andre ord snart vejr til flere udendørsaktiviteter. De længere og lysere dage samt de stigende temperaturer lokker nemlig blandt andet motorcyklisterne på vejene, og nu...

read more
  • (0)

Vælg billeasing og brug krudtet på din MC

Er du motorcykelentusiast, kan du formentlig godt lide at nusse om din kværn. At vaske, pudse og polere, så den altid står skinnende og fin og er klar til næste tur. Det er sikkert også en fryd at skifte olie eller tændrør, og dine weekender bruger d...

read more
  • (2)